x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Consulatul General al României la New York nu a primit solicitări de asistenţă în urma exploziei din cartierul Chelsea

MAE: Consulatul General al României la New York nu a primit solicitări de asistenţă în urma exploziei din cartierul Chelsea

18 Sep 2016   •   10:56
MAE: Consulatul General al României la New York nu a primit solicitări de asistenţă în urma exploziei din cartierul Chelsea

Consulatul General al României la New York nu a primit solicitări de asistenţă din partea unor cetăţeni români, în urma exploziei care a avut loc, în cursul nopţii de sâmbătă, în cartierul Chelsea din Manhattan, a precizat ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea AGERPRES.

Citeste si Explozie puternică la New York, 29 de răniți

"Consulatul General al României la New York s-a autosesizat în urma exploziei care a avut loc, în cursul nopţii de sâmbătă, în cartierul Chelsea şi a efectuat demersuri pentru a verifica dacă printre victime se află şi cetăţeni români. Până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români. Consulatul General al României la New York continuă monitorizarea cazului şi este pregătită să acorde asistenţă consulară dacă situaţia o va impune", se arată în răspunsul MAE.

O explozie puternică a zguduit sâmbătă noaptea cartierul Chelsea din districtul newyorkez Manhattan, aducând în zonă efective însemnate ale poliţiei şi pompierilor, relatează Reuters.

Într-o conferinţă de presă, la câteva ore după incident, şeful departamentului de pompieri al metropolei, Daniel Nigro, a făcut bilanţul: 29 de răniţi, niciunul în pericol de moarte.

Potrivit primarului Bill de Blasio, explozia a fost provocată intenţionat, dar nu există indicii că ar fi fost un act terorist.

Explozia s-a produs sâmbătă la ora locală 21,00 (duminică la 01.00 GMT, respectiv 04,00 ora României) pe Strada 23, în apropierea Sixth Avenue.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: explozie sua chelsea cartierul chelsea