x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE din Rusia a răspuns cu mesaje amuzante de 1 Aprilie

MAE din Rusia a răspuns cu mesaje amuzante de 1 Aprilie

03 Apr 2017   •   10:47
MAE din Rusia a răspuns cu mesaje amuzante de 1 Aprilie

MAE rus a dat dovadă de un mare simţ al umorului răspunzând cu o glumă, în ziua mondială a păcălelilor de 1 Aprilie, la acuzaţiile Occidentului că ar fi intervenit în alegerile din SUA, sau în procese precum Brexit, relatează EFE 
Urmând tradiţia multor ţări, care marchează la 1 Aprilie ziua Păcălelilor, MAE rus a postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook un clip în care un robot răspunde automat la trei întrebări puse în engleză şi în rusă: "Aţi sunat la Ambasada Rusiei. Apelul dv. este important pentru noi", notează mesajul. 

După care continuă: "Pentru a primi un apel de la un diplomat rus către opozanţii dumneavoastră politici apăsaţi tasta 1.' "Pentru a utiliza serviciile hackerilor ruşi apăsaţi tasta 2', se adaugă în mesaj. "Pentru a solicita amestecul în alegeri apăsaţi tasta 3 şi aşteptaţi până la următoarea campanie electorală. Vă rugăm să aveţi în vedere că apelurile sunt înregistrate pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi în scopuri de divertisment". 

Mesajul, care vine în contextul acuzaţiilor la adresa Rusiei privind ingerinţele în procesul electoral de anul trecut din SUA, dar şi în campaniile electorale desfăşurate în statele europene în care au loc alegeri anul acesta, printre care Franţa şi Germania. 

Clipul a primit în câteva ore peste 50.000 de vizualizări şi a fost vizualizat de tot atâtea persoane după ce a fost împărtăşit în aceeaşi reţea de purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova. 

Zaharova a făcut o altă postare în care a semnalat că un corespondent al unei agenţii internaţionale a sunat la Departamentul de Informaţii al Ministerului pentru a cere "o confirmare oficială că videoclipul şi robotul automat sunt într-adevăr o păcăleală", scrie Agerpres.

 

×
Subiecte în articol: ministerul afacerilor externe Rusia