x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: "INFRACTORII NU AU CETĂŢENIE!"/Furie împotriva românilor, la Roma

MAE: "INFRACTORII NU AU CETĂŢENIE!"/Furie împotriva românilor, la Roma

de Carmen Plesa    |    30 Ian 2009   •   00:00
MAE: "INFRACTORII NU AU CETĂŢENIE!"/Furie împotriva românilor, la Roma

Faţada şi vitrina unei măcelării ţinute de un român în cartierul Guidonia din Roma au fost distruse miercuri noaptea de o grenadă artizanală.



Ghinionul proprietarului este că afacerea sa se află exact în cartierul unde, marţi, patru români au fost arestaţi pentru violarea unei italience de 21 de ani, iar alţi doi, pentru că au încercat să-i ajute să fugă pe presupuşii violatori. Tot în cadrul operaţiunii "să ne facem dreptate de capul nostru", patru români au fost bătuţi, duminică, de mai mulţi tineri italieni, iar un cocktail Molotov a fost aruncat într-un bar din Guidonia.

Ministrul de Externe român, Cristian Diaconescu, a avut miercuri seară o convorbire telefonică cu omologul său italian, Franco Frattini. Diaconescu i-a transmis lui Frattini că infracţionalitatea nu are cetăţenie, iar un popor nu poate fi incriminat pentru actele unui număr restrâns de cetăţeni care nu respectă legea. Ministrul român a mai precizat că regretă ce s-a petrecut la periferia Romei şi că este preocupat ca incidentul de la Guidonia să nu afecteze întreaga comunitate a românilor din Italia. Fratini declarase, după arestarea presupuşilor violatori, că o bună parte din cei care comit infraţiuni în Peninsulă provin din rândurile comunităţii româneşti şi că cei găsiţi vinovaţi trebuie să-şi execute pedepsele în ţara lor de origine.

MĂRTURIA
Cel mai tânăr dintre românii arestaţi pentru viol le-a povestit anchetatorilor cum s-au petrecut faptele. El a spus că iniţial au vrut să o violeze pe altă fată, dar maşina în care se afla aceasta şi prietenul ei era prea mică. Aşa că nu corespundea planului românilor: să-l închidă pe băiat în portbagaj şi s-o violeze pe tânără în maşină. Aşa că au ales-o pe italianca de 21 de ani pe care au violat-o pentru că ea şi prietenul ei stăteau într-o maşină mult mai încăpătoare.

×
Subiecte în articol: externe