x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Luca Niculescu: Unii dintre colegii din ambasadă au fost testați pozitiv. Starea lor de sănătate este bună

UPDATE Luca Niculescu: Unii dintre colegii din ambasadă au fost testați pozitiv. Starea lor de sănătate este bună

30 Mar 2020   •   14:11
UPDATE Luca Niculescu: Unii dintre colegii din ambasadă au fost testați pozitiv. Starea lor de sănătate este bună
Sursa foto: facebook

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, informează că starea de sănătate a personalului ambasadei, care a fost confirmat pozitiv cu virusul COVID-19, este bună. Instituția va prelua apelurile telefonice și mesajele pentru urgențe consulare, dar activitatea se va menține restrânsă. 

"Buna ziua tuturor, am făcut câteva teste la sfârșitul săptămânii trecute și aseară am primit rezultatul : unii dintre colegii din ambasada au fost testați pozitiv. Starea lor de sănătate este buna. Din cauza acestei situații și a masurilor de izolare care se impun, activitatea ambasadei vă fi restrânsă. Ne străduim insa să preluam în continuare, pe liniile telefonice și pe adresa de mail cunoscute, toate apelurile celor care sună pentru urgențe consulare. Le mulțumesc autorităților române și franceze, colegilor din Ministerul Român de Externe, pentru tot sprijinul din aceste zile. Și, alături de colegii mei, vă mulțumesc pentru toate mesajele de susținere și urările de însănătoșire pe care le primim", a scris Luca Niculescu pe Facebook.

ȘTIRE INIȚIALĂ Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează, luni, că șapte persoane care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României la Paris au fost testate pozitiv cu COVID-19.

„Au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și familiile acestora. Starea celor șapte persoane este bună”, anunță sursa citată.

MAE menționează că, în acest context, activitatea Ambasadei României în Republica Franceză va fi restrânsă, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare.

Totodată, MAE precizează că activitatea secției consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgente.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ambasada romaniei in franta