x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mafiotul Henry Hill, portretizat în filmul "Goodfellas", a murit la 69 de ani

Mafiotul Henry Hill, portretizat în filmul "Goodfellas", a murit la 69 de ani

13 Iun 2012   •   14:37
Mafiotul Henry Hill, portretizat în filmul "Goodfellas", a murit la 69 de ani

Henry Hill, un fost mafiot care a devenit informator al FBI, in anii '80 si a carui viata a devenit subiectul filmului de Oscar "Goodfellas" (Baieti buni), a murit la 69 de ani, in casa lui din Los Angeles.

Concubina acestuia, Lisa Caserta, nu a dezvaluit cauza mortii, mentionand doar ca anii de fumat intensiv si complicatiile unui infarct recent au dus la moartea acestuia.

"A fost bolnav multa vreme, inima lui a cedat", a spus Caserta pentru TMZ, adaugand ca acesta se afla in sanul familiei, iar "moartea a fost una pasnica pentru un "baiat bun".

Hill a fost portretizat de actorul Ray Liotta in filmul de Oscar "Goodfellas" din 1990.
Scenariul filmului s-a bazat pe cartea "Wiseguy", publicata in 1986 de jurnalistul Nicholas Pileggi, care a documentat viata lui Hill.

Nascut intr-o familie mixta italiano-irlandeza, Hill a lucrat pentru familia mafiota Lucchese, din New York.

Printre crimele de care a fost responsabil se numara celebrul jaf de la Aeroportul John F Kennedy, din 1978, cand s-au furat dintr-o cursa Lufthansa 5 milioane de dolari si bijuterii in valoare de 875.000 de dolari.

Hill a colaborat cu mafia timp de 20 de ani, pana in 1980, cand a fost arestat pentru trafic de droguri si, pentru a evita puscaria, a acceptat sa depuna marturie impotriva sefilor sai.

Ulterior, Hill a intrat intr-un program de protectie a martorilor, insa a fost exclus in anii '90, dupa ce a avut din nou probleme cu drogurile.

In ultimii ani, Hill a devenit o mica celebritate fiind invitat regulat la emisiunea radio "The Howard Stern Show", creand marca proprie de sos de spaghete si deschizand un restaurant numit "Wiseguys", un termen folosit pentru a desemna mafioti.

Filmul "Goodfellas" a fost nominalizat la sase premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film si cea mai buna regie (Martin Scorseze), insa a fost premiat doar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar - Joe Pesci, care a interpretat rolul lui Tommy DeVito, personaj bazat pe mafiotul din viata reala Thomas DeSimone.

×
Subiecte în articol: goodfellas henry hill