x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mahmoud Ahmadinejad: Problemele din regiune sunt cauzate de intervenţiile puterilor străine

Mahmoud Ahmadinejad: Problemele din regiune sunt cauzate de intervenţiile puterilor străine

de Mediafax    |    17 Feb 2012   •   11:09
Mahmoud Ahmadinejad: Problemele din regiune sunt cauzate de intervenţiile puterilor străine

Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat vineri, in cea de-a doua si ultima zi a unui summit la Islamabad, ca toate problemele din regiune, intalnite in tara sa, in Afganistan si Pakistan, sunt cauzate de interferentele straine, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

"Toate problemele provin din exterior. In tentativa lor de a-si promova scopurile si ambitiile, (aceste puteri straine) nu doresc ca natiunile sa se dezvolte", a declarat Ahmadinejad, fara a preciza la cine se refera.

Presedintele iranian a facut aceste declaratii in cadrul unei conferinte de presa alaturi de omologul sau afgan, Hamid Karzai, si cel pakistanez, Asif Ali Zardari.

"Trebuie sa ramanem impreuna pentru a progresa si a ne atinge obiectivele. Aceste puteri interfereaza in regiune. Credem ca problemele regiunii ar trebui rezolvate la nivelul regiunii", a adaugat presedintele iranian.

Summitul intre presedintii celor trei tari are loc in contextul deteriorarii relatiilor dintre Washington si Islamabad, aliati-cheie ai "razboiului impotriva terorismului" inca din 2001, si al noilor acuzatii ale Israelului impotriva Iranului, Teheranul fiind suspectat ca ar fi la originea unei serii recente de atentate care au vizat diplomati israelieni.

×
Subiecte în articol: iran atentate terorism mahmoud ahmadinejad