x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai avem 50 de zile ca să salvăm lumea!

Mai avem 50 de zile ca să salvăm lumea!

de Sînziana Stancu    |    19 Oct 2009   •   00:00

Premierul britanic Gordon Brown i-a avertizat pe toţi liderii lumii că mai pot salva Pământul de o catastrofă în maximum 50 de zile.



Dacă în aceste zile nu se va ajunge la un acord privind împiedicarea schimbărilor climatice, ne vom confrunta cu inundaţii masive, perioade de secetă şi de caniculă mortale. Brown a lansat acest avertisment cu ocazia Forumului Principalelor Economii de la Londra, la care au participat reprezentanţi din 17 ţări cele mai mari producătoare de gaze cu efect de seră, scrie BBC online. Aceste ţări au recunoscut că nu au un "plan B" pentru combaterea încălzirii globale.

În luna decembrie anul trecut, numeroase delegaţii din toată lumea s-au întâlnit la Copenhaga, pentru a discuta termenii unui nou tratat în vederea combaterii încălzirii globale. La următorul său summit, ONU va încerca să pună la punct un nou document, care să înlocuiască Tratatul de la Kyoto, din 1997, ale cărui prevederi privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră s-au aplicat unui număr mic de ţări şi care urmează să expire în 2012.

×
Subiecte în articol: externe catastrofa prevenire gordon brown