x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai mult de 54 de mii de persoane din Augsburg vor fi evacuate

Mai mult de 54 de mii de persoane din Augsburg vor fi evacuate

25 Dec 2016   •   12:05
Mai mult de 54 de mii de persoane din Augsburg vor fi evacuate

Peste 54.000 dintre cei 287.000 de locuitori ai Augsburgului, un oraş din sudul Germaniei, vor fi nevoiţi să îşi părăsească locuinţele pentru a permite autorităţilor să dezamorseze o bombă de 1,8 tone datând din cel de-Al Doilea Război Mondial, informează dpa şi lapresse.ca. 

Catedrala medievală şi clădirea primăriei, situate, de asemenea, în zona centrală a oraşului, vor fi închise. Autorităţile poliţieneşti au anunţat că nu va fi permisă prezenţa vreunei persoane pe străzile din cartierele evacuate, duminică după orele 08.00 (07.00 GMT). Evacuarea completă, cea mai mare care a avut loc vreodată în Germania, se va încheia la orele 10.00 (09.00 GMT). 

Într-un mesaj pe Twitter, purtătorul de cuvânt al poliţiei din oraş a subliniat că este imposibil de stabilit cât timp locuitorii nu vor putea reveni la casele lor. 

Pentru locuitorii care nu pot merge la rude sau prieteni, primăria oraşului a dispus organizarea unor centre de primire în şcoli. Persoanele evacuate vor putea să îşi aducă animalele domestice. În plus, duminică dimineaţă transportul în comun va fi gratuit. 

Descoperirea unor bombe este destul de frecventă în Germania. În 2011, peste 45.000 de persoane au fost evacuate pentru a permite dezamorsarea unei bombe la Koblenz. 

O mare parte a Augsburgului a fost distrusă în bombardamentele aeriene de la 17 aprilie 1942 şi 25/26 februarie 1944, când sute de avioane britanice şi americane au atacat oraşul, scrie Agerpres.

×