x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ AERIANĂ! Mai multe avioane comerciale libiene, FURATE de militanţii islamişti! Statele Unite se tem de un nou "11 SEPTEMBRIE"

ALERTĂ AERIANĂ! Mai multe avioane comerciale libiene, FURATE de militanţii islamişti! Statele Unite se tem de un nou "11 SEPTEMBRIE"

04 Sep 2014   •   11:39
ALERTĂ AERIANĂ! Mai multe avioane comerciale libiene, FURATE de militanţii islamişti! Statele Unite se tem de un nou "11 SEPTEMBRIE"
Sursa foto: STR/EPA

Oficialii americani susţin că 11 aeronave comerciale libiene au fost furate de pe Aeroportul Internaţional din Tripoli, înainte ca SUA să comemoreze 13 ani e la atentatele de pe 11 septembrie din New York şi Washington.

Luna trecută, militanţii islamişti au preluat controlul asupra aeroportului din Tripoli şi, implicit asupra a  11 avioane comerciale, serviciile de informaţii din Occident emiţând o avertizare care alertează ca aeronavele ar putea fi folosite pentru atentate teroriste în Africa de Nord.

Surse anonime din serviciile secrete occidentale anunţă că rapoarte despre avioanele furate au fost distribuite în cadrul guvernului american în ultimele două săptămâni, avertizând că unul sau mai multe dintre ele pot fi folosite într-un atac, posibil la data aniversării atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, potrivit "The Washington Free Beacon“.

"Există câteva avioane comerciale din Libia care lipsesc. Am aflat deja pe 11 septembrie ce se întâmplă cu avioanele lipsă“, a declarat un oficial, potrivit Metro.

Pe 11 septembrie 2001, la New York, la ora locala 08.46, zborul numarul 11 al companiei American Airlines, cu 92 de pasageri si cinci teroristi la bord, a lovit turnul de nord al World Trade Center. Dupa doar 17 minute, un al doilea avion, cu 65 de pasageri la bord, printre care si cinci teroristi, a intrat in cel de-al doilea turn.

Un alt avion, cu 64 de pasageri si cinci teroristi la bord, a cazut peste cladirea Pentagonului. In scurt timp, o alta cursa, a carei tinta finala se presupune ca ar fi fost Capitoliul sau Casa Alba, s-a prabusit in Pennsylvania, dupa ce pasagerii s-au luptat cu teroristii.

În total, peste 3.000 de oameni au murit. 

×