x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai multe companii din Rusia, amendate pentru capturarea și ținerea în captivitate a mai multor exemplare de orcă și belugă

Mai multe companii din Rusia, amendate pentru capturarea și ținerea în captivitate a mai multor exemplare de orcă și belugă

30 Sep 2019   •   15:48
Mai multe companii din Rusia, amendate pentru capturarea și ținerea în captivitate a mai multor exemplare de orcă și belugă

Un tribunal din Vladivostok, oraş din Extremul Orient rus, a impus amenzi de 150,4 milioane de ruble (2,1 milioane de euro) împotriva a patru companii pentru capturarea ilegală a 11 orci care au fost ţinute în aşa numita "închisoare a balenelor", a informat luni asociaţia Sakhakin Watch, citată de EFE.

Tribunalul a amendat companiile Afalina, Oceanarium, Bely Kit şi Soci Dolphinarium impunându-le o amendă de două ori mai mare decât cea care se obişnuieşte să fie aplicată acvariilor din China.

Companiile au fost amendate pentru capturarea orcilor dintr-o zonă interzisă, utilizând echipamente şi ambarcaţiuni neconforme cu legea şi pentru încălcarea procedurilor de capturare.

Aproximativ 87 exemplare de belugă, 11 orci şi cinci pui de morsă au fost capturate în Marea Ohotsk în anul 2018 pentru a fi vândute unor delfinarii chinezeşti.

Acestea erau ţinute în aşa-numita "închisoare a balenelor". Trei beluga şi o orcă au dispărut în timpul iernii. Companiile au declarat că au fost eliberate, dar organizaţiile pentru protecţia animalelor bănuiesc că au murit din cauza lipsei spaţiului şi a bolilor.

Organizaţia ecologistă Greenpeace a prezentat imagini care arată mai multe orci şi beluga cu răni, furuncule şi pete, pe care specialiştii le atribuie infecţiilor bacteriene şi micotice.

În iunie, ecologista rusă Nina Ziriánova a denunţat faptul că "închisoarea balenelor" din golful Sredniaia este folosită ca atracţie turistică, în pofida apelurilor experţilor ruşi şi străini, precum francezul Jean-Michel Cousteau, de a elibera cetaceele în mediul lor natural.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Cristi Borcea beluga Rusia captivitate