x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai multe conturi oficiale de Twitter, sparte de hackeri turci, printre care şi cel al echipei de fotbal Borussia Dortmund

Mai multe conturi oficiale de Twitter, sparte de hackeri turci, printre care şi cel al echipei de fotbal Borussia Dortmund

15 Mar 2017   •   18:46
Mai multe conturi oficiale de Twitter, sparte de hackeri turci, printre care şi cel al echipei de fotbal Borussia Dortmund

Mai multe conturi certificate pe Twitter, dintre care ale Amnesty International, Ministerului Economiei din Franţa sau BBC America de Nord, au fost sparte miercuri dimineaţă printr-un mesaj despre referendumul constituţional din 16 aprilie în Turcia şi care avea la început o svastică, relatează AFP. 

"#Germania nazistă #Olanda nazistă. O mică palmă otomană pentru voi. #Ne vedem în 16 aprilie. Vreţi să ştiţi ce am scris? Învăţaţi turca", indica în jurul orei 7:00 GMT mesajul în limba turcă pe conturile de Twitter ale Amnesty International şi Ministerului francez al Economiei şi Finanţelor. 

Mesajul era urmat de o înregistrare video prezentând fragmente din discursurile preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan. 

Ministerul francez al Economiei a confirmat pentru France Presse că i-a fost piratat contul de Twitter. "Problema a fost rezolvată", a precizat ministerul, fără să detalieze. 

La rândul său, BBC News North America a publicat un mesaj pe contul său de Twitter anunţând că "a pierdut temporar controlul". 

Mai multe site-uri arătau de asemenea capturi de ecran cu conturile sparte ale fostului prim-ministru francez Alain Juppe, fostului campion de tenis Boris Becker sau clubului de fotbal german Borussia Dortmund. 

Acest atac informatic intervine pe fondul crizei dintre Ankara şi mai multe ţări, în frunte cu Germania şi Olanda, după interdicţia la adresa mai multor miniştri turci de a face campanie în rândul membrilor diasporei turce pentru DA la referendumul din 16 aprilie privind creşterea prerogativelor preşedintelui Erdogan. 

Atacul informatic a avut loc de asemenea în ziua alegerilor parlamentare din Olanda, văzute ca un barometru al populismului în Europa. 

Twitter a confirmat miercuri că mai multe conturi ale sale, aparţinând unor instituţii, ONG-uri sau personalităţi, au fost sparte şi au fost postate mesaje de sprijin în favoarea preşedintelui turc. Într-un comunicat, Twitter a anunţat că a fost victima unui sabotaj care a afectat mai multe conturi în cursul orelor dimineţii, fără să menţioneze câte conturi au fost afectate şi nici ale cui. AGERPRES

×