x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai multe femei au vorbit despre abuzurile la care au fost supuse în interiorul Bisericii Catolice

Mai multe femei au vorbit despre abuzurile la care au fost supuse în interiorul Bisericii Catolice

20 Feb 2019   •   15:19
Mai multe femei au vorbit despre abuzurile la care au fost supuse în interiorul Bisericii Catolice

Jurnaliştii de la CNN au vorbit cu mai multe femei care afirmă că au fost victime ale abuzurilor sexuale comise de preoţii din Biserica Catolică.

Lucie, un pseudonim ales pentru a proteja identitatea victimei, avea 16 ani când a devenit membră a unei comunităţi religioase catolice, în 1990, după ce a participat la o tabără în Elveţia. Aceasta a povestit pentru CNN că prima dată a simţit că face parte dintr-o familie, însă doi ani mai târziu au început abuzurile sexuale din partea unui preot pe care îl considera inţial un “tată spiritual”.

“Era automat. Voia să ajungă la sfârşit – să ejaculeze – iar eu eram acolo ca un obiect pentru el.”, a spus acesta. Lucie povesteşte că era “dezgustată” de abuzul sexual la care era supusă, însă nu simţea că are puterea să-l oprească.

Liene Moreau a povestit pentru CNN că a fost abuzată de un preot din Franţa timp de 15 ani. Abuzurile au început când era o călugăriţă la început de drum.

“Abuzul psihologic a fost mai rău decât cel sexual; e viaţa mea interioară, mi-a luat demnitatea, feminitatea, tot ce eram. Chiar şi azi îmi este foarte greu să am încredere în mine.”, a povestit aceasta pentru sursa citată.

 

 

×
Subiecte în articol: biserica catolica abuzuri sexuale