x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai multe state își închid granițele, în încercarea de a limita extinderea coronavirusului

Mai multe state își închid granițele, în încercarea de a limita extinderea coronavirusului

15 Mar 2020   •   21:05
Mai multe state își închid granițele, în încercarea de a limita extinderea coronavirusului

Mai multe state din lumea au hotărât să-și închidă granițele temporar, în încercarea de a reduce extinderea infecției cu virusul COVID-19. România se află printre puținele state care au luat măsuri extreme și au decretat stare de urgență. Măsura urmează să intre în vigoare luni.

Marea Britanie a anunțat că nu va apela la măsuri care vor îngrădi libera circulație a persoanelor. 

Italia, cea mai afectată țară din Europa, a decretat deja stare de urgență. Autorităţile de la Roma au anunţat că oamenii au voie să iasă din casă doar pentru a-și cumpăra mâncare şi medicamente.

Spania își va închide frontierele de mâine.

În Franţa cele mai renumite obiective turistice pariziene sunt închise, precum și toate magazinele care nu sunt considerate esenţiale. Cabaretul Moulin Rouge, Muzeul Luvru şi Turnul Eiffel se numără printre cele mai celebre atracții din Paris care au fost închise.

În Danemarca, premierul Mette Frederiksen a informat asupra faptului că toţi străinii care nu au un motiv important pentru a vizita țara vor fi întorși de la graniță.

Polonia şi-a închis frontierele şi va interzice intrarea cetăţenilor străini în acest stat.

Cehia şi Slovacia i-au urmat exemplul, împreună cu Lituania, care vrea să închidă graniţele cu Polonia şi Letonia.

Măsuri similare au fost luate şi în Norvegia, unde începând de mâine, aeroporturile şi porturile vor fi închise pentru cetăţenii străini.

Altă măsură importantă este interzicerea evenimentelor cu un număr mare de oameni, care a fost adoptată în mai multe state.

În SUA, vicepreşedinele american Mike Pence a extins interdicţiile de călătorie aplicate deja statelor din SPațiul Schengen, pentru Marea Britanie şi Irlanda. Călătoriile din ţările europene vor fi interzise timp de 30 de zile.

Până la ora actuală au fost confirmate 157.153 de cazuri de coronavirus la nivel global şi au fost înregistrate 5.842 de decese.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus granite