x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai multe zboruri anulate pe aeroportul din Auckland, Noua Zeelandă

Mai multe zboruri anulate pe aeroportul din Auckland, Noua Zeelandă

18 Sep 2017   •   14:56
Mai multe zboruri anulate pe aeroportul din Auckland, Noua Zeelandă

Noua Zeelandă a fost lovită de o lipsă a combustibilului necesar pentru alimentarea avioanelor, cu mii de pasageri blocaţi, după ce un excavator a lovit singura conductă de alimentare din Auckland, cel mai mare oraş al ţării, scrie The Guardian.

Zborurile au fost afectate, iar companiile aeriene au sfătuit piloţii să umple rezervoarele înainte să zboare spre Auckland. Zborurile mai lungi plănuiesc să mărească numărul de escale pentru a alimenta, în Australia şi în Insulele din Pacific, potrivit Air New Zealand. Compania aeriană a afirmat că aproximativ 2,000 de pasageri au fost afectaţi de anularea zborurilor.

Combustibilul necesar avioanelor din Auckland, după ce un excavator a lovit singura conductă de alimentare, a fost raţionalizat , joi, fiind redus la 30% din capacitatea normală. Aprovizionarea cu benzină şi motorină a fost, de asemenea, afectată, ambele fiind aduse în Auckland din alte puncte de alimentare.

Forţele de apărare ale ţării şi agenţiile guvernamentale au fost activate pentru a ajuta la creşterea vitezei de transport a combustibilului către Auckland.Tancul petrolier HMNZS Endeavour va trasnporta motorină din Marsden Point în alte părţi ale ţării, iar forţele de apărare vor asigura 20 de şoferi de cisterne.

Refining NZ a precizat că o echipă de 30 de persoane lucrează 24 de ore din 24 pentru a repara conducta. Pericolele aduse de scurgerea de carburant complică intervenţia.

×