x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAICA TEREZA A BEŢIVILOR. Ce face o bătrânică de 87 de ani între orele 23 şi 3 dimineaţa

MAICA TEREZA A BEŢIVILOR. Ce face o bătrânică de 87 de ani între orele 23 şi 3 dimineaţa

17 Ian 2013   •   08:50
MAICA TEREZA A BEŢIVILOR. Ce face o bătrânică de 87 de ani între orele 23 şi 3 dimineaţa
Sursa foto: JOSE LUIS ROCA/AFP

Mary Pickles, în vârstă de 87 de ani, nu este un om al legii obişnuit, bătrânica având grijă în ultimele luni de persoanele în stare de ebrietate din oraşul Burnley, Lancashire, Anglia, ea devenind un pastor al străzii, informează Daily Mail.

Mary Pickles îşi ia o ceaşcă de cacao şi în fiecare noapte, de la 23.00 până la 3, ajută persoanele care au consumat alcool în exces să ajungă în siguranţă acasă. Bătrânica încearcă şi să prevină bătăile. Mary poartă la ea chiar şi mai multe perechi de şlapi în caz că va întâlni femei care nu mai pot merge pe tocuri. Mai mult, bătrânica cheamă taxi-uri pentru persoanele aflate în stare de ebrietate care nu se mai descurcă să ajungă acasă singure. Mary Pickles a fost poreclită de localnici Maica Tereza.

Bătrânica este văduvă şi a fost asistentă în Al Doilea Război Mondial. În prezent, ea face parte dintr-o echipă care "salvează" petrecăreţii. "Ador fiecare minut din rolul meu şi suntem bine primiţi pe străzi de către petrecăreţi. Cei cinci nepoţi ai mei mi-au spus că este prea periculos să fiu pe străzi noaptea, însă nu mi-a fost niciodată frică. Multe persoane îmi spun că le amintesc de bunicile lor. Poliţiştii spun că nu pot face ceea ce facem noi pentru că noi ajutăm petrecăreţii ca nişte prieteni, nu ca oameni ai legii", a spus Mary Pickles.

Bătrânică are o soluţie inedită pentru calmarea spiritelor agitate, ea oferind agresivilor mai întâi ciocolată, după care discută cu ei. La final, aceştia sunt calmi şi uită chiar şi motivul pentru care voiau scandal.

Mary Pickles a spus că celelalte persoane din grupul care ajută petrecăreţii provin de la biserici diferite. Pastorii străzii încep "tura" din centrul oraşului, apoi se despart în direcţii diferite şi ajung în zonele unde sunt barurile şi cluburile. "Vineri seara sunt trei persoane pe străzi, iar sâmbăta patru pentru că este o seară agitată. Avem şi o pauză şi şi o cameră unde ne putem odihni. Avem şi o asistentă care îngrijeşte răniţii, ceea ce se întâmplă destul de des. În timpul războiului am fost asistentă, aşa că am o pregătire foarte bună în acordarea primului ajutor", a spus bătrânica.

Mary Pickles are un fiu, cinci nepoţi şi trei strănepoţi. Soţul ei, William, împreună cu care conducea un oficiu poştal, a murit în 1985.

"Pastorii străzii" este o mişcare care a început în Londra cu 18 voluntari, în prezent extinzându-se în aproape toate cartierele Londrei şi în alte 20 de zone din Marea Britanie, peste 700 de voluntari salvând petrecăreţii.

×
Subiecte în articol: alcool pastori cluburi străzi