x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Până şi maidanezii pleacă din ţară. Câinii comunitari din România au invadat oraşul bulgăresc Silistra

Până şi maidanezii pleacă din ţară. Câinii comunitari din România au invadat oraşul bulgăresc Silistra

12 Mar 2014   •   18:20
Până şi maidanezii pleacă din ţară. Câinii comunitari din România au invadat oraşul bulgăresc Silistra

Câini comunitari din România invadează oraşul bulgăresc Silistra, transmite BTA. Potrivit reprezentanţii unor organizaţii nonguvernamentale din oraş, animalele traversează frontiera terestră între România şi Bulgaria, iar aceasta este una dintre cauzele creşterii populaţiei de câini la Silistra. Pe frontieră nu există niciun obstacol care să împiedice trecerea câinilor, susţin organizaţiile, ale căror nume nu au fost menţionate.

Potrivit datelor inspecţiei sanitare regionale, 27 persoane din judeţul Silistra au fost muşcate de câini de la începutul anului. 23 dintre aceste incidente au avut loc în oraşul Silistra, iar patru în alte localităţi. În 22 dintre cazuri, a fost vorba de câini fără stăpân. Primăria de la Silistra a anunţat că cel mai probabil adăpostul pentru câini comunitari va fi deschis cu întârziere din cauza unor litigii cu privire la proprietatea asupra trenului ales.

×
Subiecte în articol: maidanezi caini comunitari invazie bulgaria