x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mailat rămâne cu condamnarea la închisoare pe viaţă

Mailat rămâne cu condamnarea la închisoare pe viaţă

de Carmen Plesa    |    14 Apr 2010   •   00:00

Curtea de Casaţie de la Roma a decis astăzi că pedeapsa cu închisoare pe viaţă rămâne valabilă în cazul românului Romulus Nicolae Mailat, condamnat pentru uciderea italiencei Giovanna Reggiani.

Prima secţie penală a Curţii de Casaţie din Roma a confirmat astfel decizia dată anul trecut de Curtea de Apel. Iniţial, în 2008, Curtea cu Juri îl condamnase pe Mailat la 29 de ani de închisoare.

Judecătorii italieni au declarat astăzi drept inadmisibil recursul făcut de avocatul lui Mailat, considerând justă decizia luată la Curtea de Apel, prin care Mailat a fost condamnat la închisoare pe viaţă, scrie La Repubblica.

La 30 octombrie 2007, italianca Giovanna Reggiani (47 de ani) a fost atacată în timp ce trecea pe lângă o tabără de romi de la periferia Romei. După două zile de comă a murit la spital. Romulus Mailat a fost arestat pentru uciderea, agresarea sexuală şi jefuirea italiencei, soţia unui amiral din marina italiană.

În 2008, Curtea cu Juri l-a condamnat la 29 de ani de închisoare, dar, un an mai târziu, Curtea de Apel a stabilit pedeapsa cu închisoare pe viaţă pentru Mailat.

×
Subiecte în articol: diaspora