x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Majlat de Marea Britanie a luat doar 3 ani pentru viol

Majlat de Marea Britanie a luat doar 3 ani pentru viol

de Carmen Plesa    |    19 Ian 2010   •   00:00
Majlat de Marea Britanie a luat doar 3 ani pentru viol
5508-111705-majlat.jpgUn român care a violat în urmă cu un an o britanică, în scopul declarat de a ajunge la puşcărie ca să aibă un adăpost şi să înveţe engleză, a beneficiat de o reducere a  pedepsei pentru viol. Dacă iniţial Ali Majlat fusese condamnat la cinci ani de închisoare, la apel judecătorul a decis că pedeapsa e prea mare, aşa că violatorul va sta doar trei ani după gratii.


Ali Majlat, un infractor român care, în urmă cu un an,  a violat o tânără britanică, va petrece doar trei ani după gratii, pentru fapta sa, după ce Curtea de Apel din Londra a decis că pedeapsa iniţială de cinci ani, dată de un un judecător din Leeds, era prea mare pentru fapta comisă.

În urmă cu un an, Ali Majlat (36 de ani), fără un domiciliu în Marea Britanie, şi-a atacat victima în gara Kirkgate, din Wakefield. Potrivit jurnaliştilor britanici, Majlat se afla în oraş pentru a-şi vizita fratele, care era închis la HMP Wakefield, o închisoare de maximă securitate. Ali Majlat a atacat-o pe tânara de 21 de ani în timp ce aceasta aştepta pe un peron. A lovit-o şi după aceea a târât-o. Fata a reuşit iniţial să scape, dar Majlat a prins-o, a violat-o şi i-a furat bunurile pe care le avea asupra ei. Bărbatul a plecat apoi spre Londra. Românul apărea pe camerele de supraveghere ale Poliţiei pentru Transporturi din Marea Britanie şi a fost reţinut la Londra, după patru zile de la atac.


VOIA ADĂPOST, MÂNCARE ŞI LECŢII DE ENGLEZĂ
Potrivit Daily Mail, după ce a fost arestat, Majlat a declarat că a decis să o violeze pe femeie pentru că voia să meargă la închisoare, ca să aibă unde să doarmă, să aibă ce mânca şi, mai ales, să poată învăţa engleză.
Judecătorul McCallum, cel care s-a ocupat iniţial de caz, declara în urmă cu un an că ia în considerare chiar pedeapsa cu închisoare pe viaţă, pentru fapta pe care Majlat o comisese şi o recunoscuse.

Tribunalul din Leeds a hotărât însă ca românul va trebui să petreacă 5 ani la închisoare, pentru violul din ianuarie 2008. Majlat a făcut apel, iar judecătorul Duson de la Curtea de Apel din Londra a decis să-i reducă pedeapsa de la cinci ani la trei ani. Şi aceasta în ciuda faptului că luase cunoştinţă ca Majlat este recidivist, că mai făcuse puşcărie în România şi că îl vedea ca pe un pericol public. Judecătorul a considerat că pedeapsa de cinci ani fusese prea mare, în raport cu „marja" legală.


ÎNCHIS DE DOUĂ ORI, ÎN ROMÂNIA
Ali Majlat este cetăţean român, de religie ortodoxă, a făcut 5 clase de şcoală, este necăsătorit şi provine din zona Petroşani. A fost de două ori închis în România. În ţară, ultima condamnare a fost de 3 ani şi jumătate, pentru tentativă de tâlhărie, dar pedeapsa aceasta a fost contopită cu altele pentru mici furturi.

În "cv"-ul lui Majlat din ţară există furturi din supermarket, furturi din genţi/ buzunare, furt calificat, tentative de furt şi o tentativă de trecere frauduloasă a frontierei (înregistrată în 2001). Şi-a executat pedepsele la Penitenciarul din Deva. Ultima dată a fost eliberat la sfârşitul lui mai 2008.

Potrivit jurnaliştilor britanici, românul a intrat în Marea Britanie în iunie 2008, iar în septembrie a fost închis la Londra, ca urmare a unui jaf pe care l-a comis. HMP Wakefield, penitenciarul în care este închis fratele pe care Majlat a venit să-l viziteze, este unul dintre cele de maximă siguranţă din Marea Britanie. Acolo sunt închişi, printre alţii, Antoni Imiela, celebrul violator în serie, şi Robert Blake - "ucigaşul de copii", cel care a răpit, violat şi ucis trei fetiţe.

×
Subiecte în articol: diaspora