x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Majoritatea britanicilor preferă să se uite la televizor decât să iasă din casă

Majoritatea britanicilor preferă să se uite la televizor decât să iasă din casă

22 Mar 2019   •   17:50
Majoritatea britanicilor preferă să se uite la televizor decât să iasă din casă

Majoritatea britanicilor preferă să rămână acasă şi să se uite la programele lor TV preferate decât să iasă pentru a se vedea cu prietenii sau să meargă la o întâlnire, relatează vineri Press Association.

Experţi în domeniul sănătăţii mintale au declarat că obsesiile pentru emisiuni TV şi seriale nu sunt surprinzătoare şi oferă o eliberare din confuzia "năucitoare" a vieţii moderne.

Potrivit unui sondaj YouGov, o seară petrecută pe canapea în faţa televizorului este mult mai atrăgătoare pentru britanici decât ieşitul din casă.

Privitul la televizor este activitatea favorită pentru britanicii din clasa de mijloc, de vârstă mijlocie şi cei căsătoriţi. De asemenea, femeile au mai multe şanse să aleagă o seară pe canapea în faţa televizorului decât o seară în oraş.

Sondajul, realizat pentru Virgin Media, a arătat că 79% dintre britanici preferă să se uite la TV decât să iasă din casă şi 69% ar alege să se uite la televizor decât să socializeze sau să facă alte activităţi, precum mersul în parc, practicarea unui sport sau ieşirea într-un club.

Seara ideală, potrivit persoanelor chestionate, ar implica haine confortabile, o mâncare chinezească şi programe TV. Bărbaţii preferă să bea bere iar femeile sunt mai preocupate să poarte haine confortabile atunci când se uită la televizor împreună cu partenerii lor.

Dintre cei chestionaţi, 68% au declarat că aşteaptă cu nerăbdare să petreacă timpul în faţa televizorului ca o modalitate de relaxare după o săptămână obositoare, 66% dintre bărbaţi şi 73% dintre femei spunând că ar prefera să facă acest lucru decât să meargă în oraş să ia masa, să se vadă cu prietenii sau să iasă la o întâlnire romantică.AGERPRES

×
Subiecte în articol: britanici tv