x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Makoto Uchida va fi noul director general al Nissan

Makoto Uchida va fi noul director general al Nissan

08 Oct 2019   •   15:04
Makoto Uchida va fi noul director general al Nissan

Makoto Uchida, vicepreşedintele Nissan Motor şi preşedintele societăţii mixte deţinute de Nissan în China, va fi noul director general al grupului auto, a anunţat publicaţia Nikkei. Consiliul de Administraţie al Nissan s-a reunit astăzi pentru a discuta numirea unui nou director general.

Printre favoriţi se află Yasuhiro Yamauchi, actualul director general interimar, Yasuhiro Yamauchi, Jun Seki, fostul director Nissan pentru China, şi Ashwani Gupta, un veteran de la Renault.

Tensiunile în cadrul parteneriatului dintre Nissan şi Renault s-au înrăutăţit după arestarea lui Ghosn, investitorii fiind îngrijoraţi în legătură cu viitorul alianţei, într-un moment în care producătorii auto încearcă să-şi pună la comun resursele pentru a face faţă cheltuielilor masive generate de vehiculele electrice şi autonome. Unii directori ai Nissan cred că actuala structură a alianţei nu este echilibrată, în condiţiile în care anul trecut Nissan a vândut pe plan global 5,65 milioane de vehicule, de 1,5 ori mai mult decât Renault.

Renault şi Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault și nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan a fost extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi.

Analiştii consideră că este o perioadă dificilă pentru Renault-Nissan-Mitsubishi, în condiţiile în care, pe cele mai mari pieţe auto globale, China, SUA şi Europa, cererea pentru maşini este în scădere. Aceştia avertizează că alianţa este esenţială în cazul în care companiile vor să rămână competitive.

În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Nissan