x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Malaezia a deportat doi ruşi suspectaţi de legături cu Stat Islamic

Malaezia a deportat doi ruşi suspectaţi de legături cu Stat Islamic

14 Mai 2016   •   11:57
Malaezia a deportat doi ruşi suspectaţi de legături cu Stat Islamic

Malaezia a deportat doi cetăţeni ruşi suspectaţi că au legături cu militanţi ai grupării jihadiste Stat Islamic, a declarat sâmbătă un oficial de poliţie citat de DPA.

Cei doi suspecţi au fost deportaţi vineri după ce au fost arestaţi în luna martie, la câteva zile după ce au ajuns în Malaezia, a anunţat într-un comunicat şeful poliţiei federale, Khalid Abu Bakar.

Cei doi suspecţi, cu origini cecene, au fost deportaţi şi din Turcia pentru presupuse legături cu militanţi ai Stat Islamic.

Malaezia, o ţară majoritar musulmană, şi-a extins operaţiunile de securitate pentru depistarea susţinătorilor ideologiilor islamiste radicale, notează DPA. Evidenţele poliţiei arată că cel puţin 160 de militanţi locali au fost puşi sub acuzare de la începerea acestei acţiuni, în 2014.

Joi, un tribunal malaezian a condamnat patru militanţi malaezieni la 20 până la 25 de ani de închisoare pentru complot în vederea detonării de bombe în apropierea unor clădiri guvernamentale şi centre de divertisment.

Agenţiile de securitate din Malaezia estimează că aproape 100 de malaezieni au plecat în Siria şi Irak pentru a lupta alături de Stat Islamic.AGERPRES

×