x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Malaezia este tot mai vehementă împotriva LGBT. Două femei au fost biciuite în fața a 100 de persoane

Malaezia este tot mai vehementă împotriva LGBT. Două femei au fost biciuite în fața a 100 de persoane

03 Sep 2018   •   17:02
Malaezia este tot mai vehementă împotriva LGBT. Două femei au fost biciuite în fața a 100 de persoane

Un cuplu de lesbiene din Malaezia au fost biciuite în fața a 100 de oameni, astfel anunțându-se un climat tot mai rău pentru persoanele LGBT din statul majoritar musulman din Asia, notează CNN

Pedeapsa celor două femei, al căror nume nu a fost dat, a avut loc luni dimineață, în Terengganu, un stat din estul capitalei, Kuala Lumpur, potrivit activiștilor Thilaga Sulathireth. 
Fiecare femeie a primit șase lovituri de bici, după ce au fost prinse încercând să întrețină relații sexuale într-o mașină parcată. De asemenea, acestea au primit amenzi de 800 de dolari. 
Unul dintre judecători a spus că este pentru prima dată când o pedeapsă de acest fel a fost aplicată în fața unui public. 
„Biciuirea este o formă de tratament crud, inuman și degradant și poate duce la tortură”, a spus Amnesty International Malaezia. „Oamenii nu ar trebui să trăiască cu teamă pentru că sunt atrași de persoane de același sex. Autoritățile malaeziei trebuie să abroge imediat legile respective, să interzică pedepsele cu tortura și să ratifice Convenția UR împotriva torturii”, se mai arată în comunicat. 
Pedepasa celor două femei a fost urmată de un raid în singurul club pentru persoanele homosexuale din Kuala Lumpur. În jur de 20 de bărbați au fost acuzați de „comportament ilicit”. 
Pedeapsa de luni a fost menit să arate dreptul religiei de a-și „încorda mușchii și de a face clar faptul că legile împotriva activității LGBT vor fi aplicate cu forța în stat”, a spus Linda Lakhdhir, consilier în Asia al Human Rights Watch. 

×