x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Malaezia: Poliţia a dezmembrat o grupare cu legături cu SI, care plănuia atacuri împotriva unor lăcaşuri de cult nemusulmane

Malaezia: Poliţia a dezmembrat o grupare cu legături cu SI, care plănuia atacuri împotriva unor lăcaşuri de cult nemusulmane

13 Mai 2019   •   16:02
Malaezia: Poliţia a dezmembrat o grupare cu legături cu SI, care plănuia atacuri împotriva unor lăcaşuri de cult nemusulmane

Poliţia malaeziană a anunţat luni arestarea a patru bărbaţi având legături cu organizaţia Stat Islamic (SI), precum şi confiscarea de explozivi cu care aceştia plănuiau să atace lăcaşuri de cult nemusulmane, transmite AFP.

Suspecţii - doi etnici rohingya din Myanmar, un indonezian şi un malaezian care conducea grupul - au fost arestaţi săptămâna trecută în cursul unor operaţiuni desfăşurate în împrejurimile capitalei Kuala Lumpur şi în statul Terengganu (nord-est).

Şeful poliţiei naţionale, Abdul Hamid Bador, a precizat că ei formaseră 'o celulă islamistă' şi pregăteau 'asasinarea unor personalităţi, precum şi atacarea unor lăcaşuri de cult hinduse, creştine şi budiste în Malaezia'.

În timpul operaţiunilor au fost confiscate şase dispozitive explozive artizanale, un pistol şi 15 gloanţe.

Potrivit poliţiei, atacurile aflate în pregătire aveau ca scop să răzbune moartea unui pompier musulman, survenită în cursul unor violenţe în apropiere de Kuala Lumpur anul trecut.

Unul din cei doi rohingya arestaţi a declarat că susţine Armata de salvare a Rohingya în Arakan (ARSA) şi că intenţiona, de asemenea, să atace ambasada Myanmarului la Kuala Lumpur.

Cel de-al doilea rohingya arestat a mărturisit că avea legături cu SI.

Rohingya din Myanmar sunt o minoritate musulmană apatridă supusă persecuţiilor în această ţară majoritar budistă.

Poliţia caută în prezent alte trei persoane suspectate că ar face parte din acelaşi grup, care ar fi pus la cale atacuri împotriva unor locuri de petrecere a timpului liber.

Autorităţile din Malaezia, stat majoritar musulman, anunţă în mod regulat arestări de extremişti având legături cu SI. În ultimii ani, în Malaezia nu au avut loc atentate de anvergură, dar forţele de securitate se tem de revenirea unor luptători după pierderea teritoriilor de către SI în Orientul Mijlociu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: malaezia isis stat islamic grupare atacuri