x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Manifestații pentru protejarea mediului în Canada și Franța

Manifestații pentru protejarea mediului în Canada și Franța

23 Feb 2019   •   15:00
Manifestații pentru protejarea mediului în Canada și Franța

Câteva sute de liceeni au manifestat vineri în centrul oraşului canadian Montreal, pentru protecţia mediului, în contextul mişcării greviste ''Fridays for Future'' lansate în Suedia şi la care s-au alăturat elevi din mai multe ţări pentru a protesta împotriva lipsei de acţiune politică faţă schimbărilor climatice. 

Elevi de liceu din Montreal s-au adunat pentru a doua săptămână consecutiv şi nu intenţionează să se oprească: un marş pentru climă la care vor participa şi studenţi este prevăzut pentru 15 martie, relatează France Presse 

"Am văzut mişcarea în Europa şi apoi am făcut acelaşi lucru aici", a spus Etienne, de 15 ani, referindu-se la acţiunile la care au participat sute de liceeni din mai multe ţări, precum Germania , Australia, Marea Britanie şi Franţa. 

Tot vineri, aproape 200 de protestatari s-au adunat la Paris răspunzând apelurilor la mobilizare lansate de Greta Thunberg, o liceeană suedeză care a lansat mişcarea ''Fridays for Future'' (Vineri pentru viitor) pentru a-i îndemna pe tineri să demonstreze împotriva politicilor de mediu ale guvernelor. 

Tânăra de 16 ani a devenit cunoscută absentând de la şcoală în fiecare zi de vineri, din vara trecută, pentru a face grevă în faţa parlamentului de la Stockholm cu scopul de a cere politicienilor să facă mai mult împotriva schimbărilor climatice. 

Ecoul apelului său s-a extins după discursurile ţinute la cea de-a 24-a conferinţă anuală a ONU privind schimbările climatice, desfăşurată în Polonia în decembrie anul trecut, şi apoi în faţa participanţilor Forumului de la Davos, din ianuarie 2019.

AGERPRES

×