x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie acuză China, Rusia și Iranul că profită de criza generală provocată de pandemie

Marea Britanie acuză China, Rusia și Iranul că profită de criza generală provocată de pandemie

18 Iun 2020   •   13:15
Marea Britanie acuză China, Rusia și Iranul că profită de criza generală provocată de pandemie

Marea Britanie acuză China, Rusia şi Iranul că încearcă să profite criza generală provocată de pandemia de cornavirus. În plus, autoritățile de la Beijing se folosește de problemele create pentru a impune adoptarea noii legislaţii de securitate pentru Hong Kong, transmite Reuters.

"Coronavirusul şi provocările pe care le-au generat au creat o oportunitate sau perceperea unei oportunităţi pentru diferiţi actori statali sau nestatali prin cibernetică sau alte mijloace. Cred că am văzut aceasta referitor la Hong Kong, cred că unii oameni susţin legislaţia cu privire la securitatea naţională, care este propusă într-un moment în care atenţia lumii este concentrată asupra coronavirusului", a declarat ministrul de Externe britanic, Dominic Raab.

Pandemia de COVID-19 este considerată cea mai mare criză a sănătăţii publice de la epidemia de gripă din 1918. Preşedintele american Donald Trump a blamat în mod repetat China pentru răspândirea virusului.

China şi Rusia au negat cu regularitate că încearcă să exploateze această criză împotriva Occidentului şi susţin că multe dintre acuzaţii reflectă o isterie antichineză și antirusă.

"Ştim cu siguranţă că Rusia este implicată în mod sistematic în dezinformare şi propagandă, prin intermediul ciberneticii şi al altor mijloace. Alţii se angajează în acelaşi lucru, cum sunt China şi Iran. Dar nu cred că aceasta să fi avut vreun efect asupra procesului electoral din Marea Britanie", a mai spus Raab.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Rusia China iran hong kong