x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie, „campanie cibernetică ofensivă majoră” împotriva Statului Islamic

Marea Britanie, „campanie cibernetică ofensivă majoră” împotriva Statului Islamic

12 Apr 2018   •   16:50
Marea Britanie, „campanie cibernetică ofensivă majoră” împotriva Statului Islamic

Marea Britanie a condus „o campanie cibernetică ofensivă majoră” împotriva Statului Islamic, potrivit directorului agenției de informații GCHQ, scrie BBC.

Operațiunea a împiedicat capacitatea grupului de a coordona atacuri și a reprimat propaganda, spune fostul agent MI5, Jeremy Fleming. Este pentru prima dată când Marea Britanie a degradat sistematic eforturile din mediul online ale unui adversar, într-o campanie militară.

Jeremy Fleming a făcut dezvăluirile în primul său discurs public în calitate de director al GCHQ.

„Efectele acestor operațiuni sunt pe scară largă”, a declarat acesta la conferința Cyber UK din Manchester.

„În 2017 au existat momente când pentru Daesh (nume alternativ pentru Statul Islamic) a fost aproape imposibil să-și răspândească ura în mediul online, să-și folosească obișnuitele canale pentru a-și răspândi propaganda sau să aibă încredere în publicațiile lor”.

Jeremy Fleming a spus că multe dintre operațiunile cibernetice au fost „prea sensibile pentru a se discuta despre ele”, dar au întrerupt activitățile online ale grupului și chiar au distrus echipamente și rețele.  „Această campanie arată cât de specifice și eficiente pot fi ofensivele cibernetice”, a adăugat acesta.

 

×