x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie: Copii în vârstă de 5 ani primesc îngrijiri medicale pentru anorexie!

Marea Britanie: Copii în vârstă de 5 ani primesc îngrijiri medicale pentru anorexie!

de Marina Constantinoiu    |    01 Aug 2011   •   10:14

O suta de copii cu varste cuprinse intre 5 si 7 ani au primit ingrijiri medicale pentru anorexie, in cursul ultimelor trei luni in Marea Britanie, relateaza France Presse, care citeaza cifrele oficiale date publicitatii luni.

In total, 2.000 de copii cu varste cuprinse intre 5 si 15 ani, au fost tratati pentru tulburari alimentare, potrivit statisticilor. Dintre acestia, 600 aveau sub 13 ani, iar 98 chiar doar 5-7 ani, iar alti 99 erau de varste cuprinse intre 8 si 9 ani, potrivit cifrelor care provin de la un numar de 35 de spitale publice britanice. Potrivit acelorasi cifre, circa 1.500 de adolescenti intre 13 si 15 ani au fost si ei pusi sub observatie medicala din cauza anorexiei. Ce este si mai ingrijorator, este faptul ca aceste cifre ar putea fi subestimate, pentru ca multe spitale au refuzat sa transmita datele pe care le-au inregistrat.

Aceste cifre au fost date publicitatii dupa ce o serie de experti au facut apel, pe la inceputul acestui an, de a se actiona rapid in vederea prevenirii dezordinilor alimentare la copii.

Circa trei copii din 100.000 cu varste sub 13 ani sufera de tulburari alimentare in Marea Britanie si in Irlanda, potrivit unei anchete date publicitatii in aprilie 2011 de Institutul de Sanatate a Copiilor al Universitatii din Londra, UCL.

Potrivit lui Susan Ringwood, director general al organizatiei britanice B-eat, care lupta contra dezordinilor alimentare, copiii "interiorizeaza' imaginile publicate in revistele citite de parinti. "Genetica joaca un rol important in anorexie, dar de circa un deceniu incoace, presiunile culturale si imaginea trupurilor umane par a influenta si mai mult copiii', este de parere Ringwood, citata in Sunday Telegraph.

In paralel cu aceste probleme legate de anorexie, Marea Britanie inregistreaza cea mai ridicata rata a obezitatii din Europa, cu 24,5% din populatia adula considerata drept obeza, potrivit unei analize realizate in 2010 de Uniunea Europeana si de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

×