x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie face apel la evitarea escaladării violenţelor între Iran şi Israel

Marea Britanie face apel la evitarea escaladării violenţelor între Iran şi Israel

10 Mai 2018   •   17:47
Marea Britanie face apel la evitarea escaladării violenţelor între Iran şi Israel

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, le-a cerut joi Iranului şi Israelului să 'evite orice escaladare' a violenţelor după loviturile iraniene asupra poziţiilor israeliene, urmate de represalii ale armatei israeliene, relatează AFP. 

'Este esenţial să evităm orice escaladare, care nu ar fi în interesul nimănui', a avertizat şeful diplomaţiei britanice într-un comunicat. 

'Marea Britanie condamnă cu cea mai mare fermitate atacurile iraniene împotriva forţelor israeliene. Susţinem cu fermitate dreptul Israelului de a se apăra', a mai spus el. 

El a cerut totodată Rusiei să-şi 'folosească influenţa' asupra luptătorilor prezenţi în Siria, de unde au fost lansate rachete iraniene, pentru a pune capăt acestor acţiuni 'destabilizatoare' şi pentru a 'acţiona pentru o soluţionare politică' a conflictului. 

Relaţiile dintre Iran şi Israel s-au tensionat brusc după ce zeci de obiective iraniene din Siria au fost lovite de tiruri israeliene ca represalii la un atac atribuit direct Teheranului şi care a vizat forţe israeliene. 

Potrivit armatei israeliene, unitatea de elită a Gardienilor Revoluţiei însărcinată cu operaţiunile externe, Al-Qods, a lansat miercuri 20 de rachete Fajr şi Grad către poziţiile de pe Platoul Golan ocupate de Israel, de cealaltă parte a liniei de demarcaţie.

AGERPRES

×