x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie îngheață activele organizației libaneze Hezbollah

Marea Britanie îngheață activele organizației libaneze Hezbollah

17 Ian 2020   •   14:48
Marea Britanie îngheață activele organizației libaneze Hezbollah
Sursa foto: antena3

Ministerul de Finanţe al Regatului Unit a anunţat desemnarea organizaţiei şiite libaneze Hezbollah drept grupare teroristă, conform regulilor sale privind terorismul şi finanţarea teroriştilor, şi că în consecinţă activele acestei organizaţii vor fi îngheţate.

Până în prezent, doar braţul militar al Hezbollah a făcut obiectul măsurii de îngheţare a activelor în conformitate cu regulile guvernului de la Londra.

Hezbollah, o grupare înarmată desemnată organizaţie teroristă de SUA, a fost creată în 1982 de Gărzile Revoluţionare iraniene şi este o parte importantă a unei alianţe regionale conduse de Teheran cunoscute sub numele 'axa rezistenţei'.

Pe lista entităţilor teroriste actualizată de Ministerul de Finanţe britanic se află 19 indivizi şi 24 de organizaţii, printre care organizaţia Abu Nidal, Brigada Martirilor Al-Aqsa, organizaţia separatistă bască ETA, Gama'a Al-Islamiya, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Tigrii pentru Eliberarea Elamului Tamil (LTTE) şi organizaţia Jihadul Islamic.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: regatul unit hezbollah terorism