x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie: Mamă la 66 de ani

Marea Britanie: Mamă la 66 de ani

de Anca Aldea    |    17 Mai 2009   •   00:00

Elizabeth Munro este pe cale să ia locul Adrianei Iliescu, urmând să devină cea mai bătrână mamă din lume.



În vârstă de 66 de ani (în iulie va împlini 67), Elizabeth va naşte luna viitoare, detronând-o astfel, din topul celor mai bătrâne mame din Marea Britanie, Patricia Rashbrook, care a avut un fiu la 62 de ani, precum şi pe românca Adriana Iliescu, femeia care deţine recordul mondial pentru naşterea, la vârsta de 66 de ani, a unei fetiţe.

În Marea Britanie s-a relansat discuţia cu privire la vârsta morală până la care o femeie poate rămâne însărcinată. Profesorul Severino Antinori, medicul Patriciei şi unul dintre pionierii tehnicii de fertilizare IVF, spune că este destul de riscant pentru o femeie la 66 de ani să ducă la bun sfârşit o sarcină, mai ales că, după această vârstă, încep să scadă simţitor şansele copilului de a se bucura de o familie a sa.

Cercetătorul spune că, teoretic, o femeie poate rămâne însărcinată până la vârsta de 83 de ani, dar din punct de vedere medical este o crimă pentru că nou-născutul are foarte multe şanse reale să rămână singur pe lume şi, în consecinţă, să sufere de afecţiuni psihologice.

Elizabeth Munro se află la prima sarcină şi va naşte, prin cezariană, luna viitoare. Tratamentul de fertilizare l-a făcut în Ucraina, pentru că în Marea Britanie e interzisă tratarea în acest sens a femeilor peste 45 de ani. "Ucraina este unul dintre cele mai nenoricite locuri. Acolo nu se fac analize. E o aventură să mergi acolo", a declarat profesorul Antinori, referindu-se la Elizabeth.

×
Subiecte în articol: externe Marea Britanie