x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie - Manifest pentru val si barba

Marea Britanie - Manifest pentru val si barba

de George Daniel Ripa    |    22 Feb 2007   •   00:00

Consiliul Musulmanilor din Marea Britanie a cerut ieri intr-un manifest de 72 de pagini ca elevele musulmane sa poata purta valul in timpul orelor de curs.

AFP PHOTO/MEDIAFAX
LA SCOALA. Musulmanii vor val
Consiliul Musulmanilor din Marea Britanie a cerut ieri intr-un manifest de 72 de pagini ca elevele musulmane sa poata purta valul in timpul orelor de curs. "Astfel se poate promova o mai buna integrare a copiilor musulmani", se arata in documentul citat de cotidianul britanic The Independent. In documentul facut public ieri li se cere tuturor institutiilor de invatamant de primare de stat sa permita fetelor musulmane sa poarte valul si fuste lungi care sa le lase neacoperite doar mainile si o portiune din chip. Consiliul Musulmanilor cere scolilor sa-i respecte si pe "copiii care doresc sa isi lase barba".

Consiliul Musulmanilor nu se opreste aici, ci recomanda chiar schimbari in programa scoalara, prin introducerea unor lectii despre "civilizatia islamica". Musulmanii sustin ca in Marea Britanie exista 400.000 de scolari musulmani si ca 96% dintre acestia invata in scolile publice.
Musulmanii se plang ca ei "experimenteaza Islamofobia". In ciuda eforturilor acestora de a-si impune propriile reguli in sistemul de invatamant britanic, un tribunal londonez a respins ieri cererea unei fete de origine musulmana, in varsta de 12 ani, de a purta niqba (val care ii lasa neacoperiti doar ochii) in timpul orelor de curs. (G.D.R.)

×
Subiecte în articol: externe