x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie - Nu dau vize la saraci

Marea Britanie - Nu dau vize la saraci

de Maria Toader    |    09 Aug 2006   •   00:00
Marea Britanie - Nu dau vize la saraci

Un nou scandal privind regimul acordarii vizelor de catre Marea Britanie a izbucnit dupa ce un raport al unui organism independent de monitorizare a dezvaluit ca autoritatile londoneze discrimineaza cu buna stiinta cetatenii tarilor sarace, refuzand in mod ilegal sa le acorde vize.

Fiona Lindsley, reprezentant al organizatiei de monitorizare, a estimat ca in ultimii trei ani au fost refuzate, nejustificat, vizele pentru circa 46.000 de persoane, relateaza ziarul The Times.

ROMANII, VICTIME. Ziarul aminteste de cazul unei romance care nu a primit viza deoarece "cunostea avantajele de a trai, a lucra si a studia in Marea Britanie".

In plus, printre neajunsurile cu care se confrunta saracii lumii care doresc sa ajunga in Marea Britanie se numara si taxele suplimentare. De fapt, este vorba despre suprataxe suplimentare, scrie The Times. Taxele sunt practicate ilegal de Biroul pentru Relatii Externe si Commonwealth prin intermediul unor firme private, care proceseaza in prezent jumatate din cele 2,5 milioane de cereri de vize. Astfel, suprataxele pot sa varieze de la 5,34 de euro pentru Bangladesh pana la 26,49 de euro pentru cetatenii din Iordania.

×
Subiecte în articol: externe Marea Britanie