x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie, paralizată de cel mai mare protest din ultimii 20 de ani!

Marea Britanie, paralizată de cel mai mare protest din ultimii 20 de ani!

30 Noi 2011   •   08:17
Marea Britanie, paralizată de cel mai mare protest din ultimii 20 de ani!

Peste 2 milioane de bugetari din Marea Britanie sunt astazi in greva generala, timp de 24 de ore. Potrivit BBC, va fi cel mai mare protest din tara, in ultimii 20 de ani!

Greva va paraliza aproape complet sistemul de transport, scolile, tribunalele si spitalele. Mii de interventii chirurgicale vor fi amanate din cauza grevei, dar pacientii care au nevoie de tratament de urgenta vor fi primiti in camerele de garda.

Principalele sindicate din Regatul Unit se opun masurilor propuse de guvern, care vrea ca angajatii sa contribuie mai mult la bugetul de stat si sa iasa la pensie mai tarziu ca in prezent.

"Miercuri vom asista la cea mai mare greva a acestei generatii", a avertizat Brendan Barber, liderul Confederatiei sindicatelor britanice (TUC).

In cadrul masurilor de relansare, Guvernul condus de consevatorul David Cameron intentioneaza sa creasca varsta de pensionare in sectorul public la 66 de ani in 2020.

In plus, Guvernul a redus numarul angajatilor din sectorul public. Executivul justifica cresterea varstei de pensionare prin prelungirea sperantei de viata si prin necesitatea restabilirii unui echilibru cu sectorul privat.

Zeci de mii de pasageri ai curselor aeriene ar putea fi afectati de greva agentilor pentru imigratie ai aeroportului londonez Heathrow.

×