x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie și Uniunea Europeană s-au înțeles asupra Brexit-ului

Marea Britanie și Uniunea Europeană s-au înțeles asupra Brexit-ului

13 Noi 2018   •   22:03
Marea Britanie și Uniunea Europeană s-au înțeles asupra Brexit-ului

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, declară că negociatorii britanici și europeni s-au înțeles asupra schiței Brexit-ului. Au trecut mai bine de doi ani de când s-a votat prin referendum ca țara să se retragă din UE.

Conform CNN, Theresa May a solicitat o ședință de Guvern de urgență pentru miercuri în care se va discuta despre proiectul înțelegerii și vor fi deciși următorii pași. Acesta ar fi un moment important pentru May, al cărei mandat nesigur s-a bazat pe încheierea Brexit-ului. Ea a sperat ca proiectul înțelegerii să fie gata săptămâna în curs. Acest lucru încă îi mai dă șanse Brexit-ului să treacă prin procesul de ratificare până în martie, când Regatul Unit părăsește UE.

Următoarea sarcină a Premierului britanic este să treacă înțelegerea de Guvern, cabinet care este foarte împărțit. Unii miniștri mai în vârstă sunt atât de nemulțumiți de proiect încât se gândesc să-și dea demisia.

Chiar dacă Guvernul își va da într-un fel sau altul acordul, May trebuie să îl treacă și prin Parlamentul britanic, unde nu are majoritate.

Ambasadorii din celelalte 27 de state membre UE se vor întâlni la Bruxelles, simultan cu Guvernul britanic.

×
Subiecte în articol: Theresa May Marea Britanie brexit