x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie. Tot mai mulți oameni mor din cauza drogurilor

Marea Britanie. Tot mai mulți oameni mor din cauza drogurilor

02 Aug 2017   •   14:20
Marea Britanie. Tot mai mulți oameni mor din cauza drogurilor

Un număr record de decese din cauza drogurilor, legale sau ilegale, au fost înregistrate în Anglia și Țara Galilor, după cum scrie The Independent. Biroul de Statistici Naționale (ONS) a spus că 3,744 de oameni, dintre care 2,572 de bărbați și 1,172 de femei, au decedat în urma consumul de droguri în Anglia și Țara Galilor în 2016. Cu 70 mai mulți decât anul trecut, fiind și cel mai mare număr de decese inregistrat din 1993.

70% dintre decese au rezultat din „abuzul de droguri”, iar cea mai mare rată s-a înregistrat la persoanele cu vârste între 40 și 49 de ani.

Cele mai multe decese au fost accidentale, conform ONS, în timp ce altele au rezultat din sinucideri sau din devieri compotamentale mentale cauzate de droguri.

Mai mult de jumătate din decese au implicat opiaceele, în principal heroina și morfina, urmată de antidepresive, benzodiazepine, cocaină, paracetamol și amfetamină.

Numărul de persoane care au murit de la supradoză de cocaină a crescut cu 16% față de ultimul an, ajungând la un număr de 371 de persoane, în general bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 49 de ani.

Autoritățile susțin că cocaina este al doilea cel mai folosit drog, după canabis, fiind înregistrată o creștere seminificativă a purității cocainei, ceea ce poate explica numărul în creștere de decese cauzate.

Cele mai multe autorități locale permit farmaciilor să ofere naloxonă, un antidot pentru supradoză, utilizatorilor de heroină sau familiilor acestora.

×