x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie trebuie să participe la alegerile pentru PE dacă Brexit-ul va fi amânat dincolo de 1 iulie

Marea Britanie trebuie să participe la alegerile pentru PE dacă Brexit-ul va fi amânat dincolo de 1 iulie

16 Mar 2019   •   18:30
Marea Britanie trebuie să participe la alegerile pentru PE dacă Brexit-ul va fi amânat dincolo de 1 iulie

Marea Britanie trebuie să participe la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai dacă data retragerii sale din Uniunea Europeană va fi amânată până după 1 iulie, a apreciat delegatul Austriei la negocierile cu privire la Brexit, într-un interviu apărut sâmbătă şi preluat de Reuters.

Se aşteaptă ca prim-ministrul britanic Theresa May să se deplaseze la Bruxelles săptămâna viitoare pentru a cere o scurtă amânare a Brexit-ului, după ce parlamentul de la Londra a votat joi pentru prelungirea negocierilor dincolo de termenul iniţial al retragerii din UE, 29 martie.

'Trebuie să aşteptăm să vedem ce propune de fapt guvernul de la Londra. Dacă va exista o prelungire dincolo de 1 iulie, atunci, în orice circumstanţă, Regatul Unit trebuie să voteze în mai pentru alegerile europene', a declarat diplomatul austriac Gregor Schusterschitz, pentru cotidianul Der Standard din ţara sa.

'UE nu a fost niciodată partea din negocieri care a respins ceva din principiu. Acelaşi lucru se aplică şi în problema prelungirii: nu ar trebui să eşueze din cauza noastră', a indicat el.

Potrivit lui Schusterschitz, e posibil ca Uniunea Europeană să fi fost prea 'blândă' cu Marea Britanie, permiţându-i prea mult timp să discute pe teme în mare parte interne, ceea ce a implicat mai puţine dezbateri cu UE.

'Poate am fi putut să fim mai brutali uneori', a declarat Schusterschitz pentru cotidianul vienez.

'Nu am făcut-o şi, în felul acesta, probabil am permis politicii britanice să piardă vremea prea mult şi să nu înfrunte chestiunile cu adevărat dificile, care sunt discutate acum, mult mai devreme', a punctat negociatorul austriac.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marea Britanie