x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Mediterană. Peste 6.000 de migranţi salvaţi într-o singură zi; 22 au fost găsiţi morţi

Marea Mediterană. Peste 6.000 de migranţi salvaţi într-o singură zi; 22 au fost găsiţi morţi

04 Oct 2016   •   10:40
Marea Mediterană. Peste 6.000 de migranţi salvaţi într-o singură zi; 22 au fost găsiţi morţi

Circa 6.055 de migranţi au fost salvaţi şi 22 au fost găsiţi morţi luni pe o rută maritimă periculoasă spre Europa, au informat oficiali italieni şi libieni, relatează Reuters.

Paza de coastă italiană a afirmat că cel puţin nouă migranţi au murit şi o femeie însărcinată şi un copil au fost transportaţi cu elicopterul la un spital aflat pe insula italiană Lampedusa, la jumătatea distanţei dintre Sicilia şi coasta libiană.

Oficiali libieni au afirmat că 11 cadavre ale unor migranţi au fost găsite pe o plajă la est de capitala Tripoli şi alţi doi migranţi au murit după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat în largul oraşul Sabratha.

O navă a pazei de coastă italiene a salvat circa 725 migranţi aflaţi pe o barcă pneumatică, în una din cele 20 de operaţiuni de salvare efectuate în cursul zilei.

Circa 10 nave ale pazei de coastă, Marinei şi organizaţiilor umanitare au fost implicate în operaţiunile de salvare, marea majoritate având loc la circa 50 de kilometri de zona de coastă libiană.

Patrule ale Marinei şi pazei de coastă libiene au interceptat trei ambarcaţiuni care transportau mai mult de 450 de migranţi, au declarat oficiali.

Luni s-au împlinit trei ani de la scufundarea unei nave cu migranţi în largul insulei italiene Lampedusa, tragedie în care şi-au pierdut viaţa 386 de persoane.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, circa 132.000 de migranţi au sosit în Italia de la începutul anului şi 3.054 au murit.

Sursa: AGERPRES

×