x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Maria Sharapova, subiectul unui curs despre feminism la Universitatea California

Maria Sharapova, subiectul unui curs despre feminism la Universitatea California

07 Mai 2019   •   17:12
Maria Sharapova, subiectul unui curs despre feminism la Universitatea California

Maria Sharapova este subiectul unui curs de la Universitate California, în cadrul secției de studii feministe, potrivit wtatennis.com.

Studenții vor examina intersecția dintre „reprezentare, gen și impactul global în sportul de elită” în timp ce studiază cariera și modul în care este percepută jucătoarea de tenis Maria Sharapova în media.

Cursul „Imaginând-o pe Maria Sharapova” este predat de Anita Stahl, care spune că acest curs este despre feminitate, globalizare, muncă, imigrație, istorie, competiție și media, totul văzut prin ochii Mariei Sharapova.

Pe lângă lucrările academice, studenții trebuie să citească și biografia din 2017 a jucătoarei de tenis: „De neoprit: Viața mea de până acum”.

„De exemplu, este posibil ca într-o zi studenții să citească lucrarea sociologului Pierre Bourdieu cu privire la clasă și la capitalul cultural, iar a doua zi să li se ceară să se uite pe feed-u de pe Instagram al Mariei Sharapova și să analizeze cum se prezintă sportiva în termenii lui Bourdieu”, a spus Stahl. „Țelul meu este ca studenții să pună cultura sub semnul întrebării. Scopul nu este ca ei să devină experți în Sharapova, ci să se gândească la straturile de înțeles ale culturii pe care o consumă și la care sunt expuși tot timpul”, a mai spus aceasta.

Nu este prima dată când subiecte cu impact global sunt analizate în cadrul unui curs universitar plecând de la o celebritate. Universitățile Rutgers și Victoria au avut cursuri despre impactul cântăreței Beyounce asupra muzicii și feminismului, în timp ce Univeristatea Stafforshire a oferit studenților posibilitatea de a-l studia pe David Beckham, iar o universitate din Canada a oferit un curs despre imaginea globală a lui Cristiano Ronaldo.

×