x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Maroc - Un bloc s-a prăbușit peste o cafenea în Casablanca. Bilanț preliminar, 2 morți și 24 de răniți

Maroc - Un bloc s-a prăbușit peste o cafenea în Casablanca. Bilanț preliminar, 2 morți și 24 de răniți

06 Aug 2016   •   19:50
Maroc - Un bloc s-a prăbușit peste o cafenea în Casablanca. Bilanț preliminar, 2 morți și 24 de răniți

Bilanţul prăbuşirii unui bloc peste o cafenea din oraşul marocan Casablanca a ajuns la doi morţi şi 24 de răniţi, iar echipele de salvare caută o persoană dată dispărută, transmite sâmbătă AFP.

Prima victimă a fost un şofer de taxi în vârstă de 60 de ani care intrase în cafeneaua din cartierul Sbata cu puţin timp înaintea prăbuşirii blocului. Corpul celei de-a doua victime, o fată de 13 ani, a fost descoperit sâmbătă la prânz.

Într-un comunicat dat sâmbătă publicităţii, primăria din Casablanca a confirmat bilanţul şi a anunţat că proprietarul imobilului a fost arestat pentru a fi interogat cu privire la cauzele accidentului.

Potrivit unui site-de ştiri local, imobilul ar fi avut autorizaţie de construcţie doar pentru un etaj, dar proprietarul ar fi adăugat încă trei, lucrările de construcţie fiind finalizate în urmă cu şase luni.

Având o populaţie de 5 milioane de locuitori, Casablanca are mii de clădiri vechi care necesită consolidare, mai ales în centrul oraşului. În iulie 2014, 23 de persoane au murit în urma prăbuşirii a trei imobile din metropola marocană. AGERPRES

×
Subiecte în articol: casablanca bloc prabusit peste un bar