x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Marşul cel lung" al nepotului lui Mao, într-o confuzie generală

"Marşul cel lung" al nepotului lui Mao, într-o confuzie generală

de Mihaela Matachita    |    05 Mar 2010   •   00:00

Nepotul lui Mao Zedong a fost urmărit de jurnalişti vineri, la ieşirea din clădirea Parlamentului  chinez, şi, alergând, s-a dezorientat într-atât încât în Piaţa Tiananmen din Beijing s-a produs o confuzie generală, relatează AFP.

Colonel în cadrul Armatei populare de eliberare, Mao Xinyu (40 de ani)  a refuzat să răspundă întrebărilor presei care l-a asaltat, după discursul premierului Wen Jiabao la deschiderea sesiunii anuale a Parlamentului. Dar fugind de jurnalişti, nepotul lui Mao nu şi-a putut găsi maşina în parcarea de pe cea mai mare esplanadă din lume, unde este depus şi trupul îmbălsămat al bunicului său, fondatorul Chinei comuniste. Au urmat câteva minute de confuzie generală, în care Mao Xinyu a încercat să îşi găsească maşina, alergând cu jurnaliştii după el în ceea ce presa vestică a numit "marşul cel lung al nepotului". Într-un final, au sosit ajutoare din rândul armatei pentru a-l salva.

"Tovarăşe! Unde este maşina?", a strigat Mao. "La poarta dinspre nord", i-a răspuns unul dintre asistenţi. "Bine. Dar noi unde suntem?", a întrebat din nou Mao. "La poarta de est", i-a explicat asistentul.

AFP aminteşte că, în China, rareori se întâmplă ca ziariştii să dea faţă în faţă cu oficialii.
Mao Xinyu, care seamănă foarte bine cu bunicul său, este cercetător la Academia de Ştiinţe Militare şi delegat al Conferinţei politice consultative a poporului chinez, un "consiliu al înţelepţilor" format din celebrităţi, staruri din sport şi oameni de ştiinţă, care se reuneşte în acelaşi timp cu Parlamentul.

×
Subiecte în articol: externe