x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mărturii din infernul de la Rio de Janeiro - video

Mărturii din infernul de la Rio de Janeiro - video

08 Apr 2011   •   16:29
Mărturii din infernul de la Rio de Janeiro - video
Sursa foto: /reuters

La 24 de ore de la masacrul produs într-o şcoală din Rio de Janeiro, unde un fost elev a deschis focul, ucigând 12 copii şi rănind alţi 18, au apărut primele mărturii ale supravieţuitorilor atacului “monstrului de la Realengo”, aşa cum a fost etichetat de presa braziliană.

 

Wellington Menezes de Oliveira a intrat în şcoală în jurul orei 8 (ora locală), a avut o discuţie cu un fost profesor, după care a urcat la etaj, unde a declanşat infernul. Martorii spun că ucigaşul a ţintit cu predilecţie fete, pe care le-a împuşcat în cap şi în piept, băieţii fiind atinşi de gloanţe trase în mâini şi picioare.

 

Un puştan în vârstă de 13 ani, Mateus Moraes, a declarat cotidianului O Dia că “asasinul m-a privit în ochi. L-am implorat să nu mă ucidă şi mi-a spus: . S-a întors spre un grup de fete, pe care le-a împuşcat în cap şi în piept. M-am rugat la Dumnezeu, care m-a ascultat”.

 

Un alt martor, Jade Ramos Araujo, 12 ani, a spus că se afla în timpul unei lucrări, în momentul în care în clasă a intrat un tânăr îmbrăcat cu o jachetă albastră, sub care se vedea o bandă cu muniţie. “A strigat să ne ridicăm şi să ne întoarcem cu faţa la perete. Ţipa că ne va împuşca pe toţi. Eu am avut noroc. Patru colege, nu...”, a declarat micul Jade, care nu poate uita sângele care l-a împroşcat. “Am crezut că sunt rănit. De-abia la spital, mi s-a spus că nu am păţit nimic”, a mai spus puştiul norocos.

 

Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff a anunţat că va participa la funeraliile celor 12 elevi, iar ziua de sâmbătă a fost decretată zi de doliu naţional.

 

 

 
×
Subiecte în articol: scoala masacru rio de janeiro