x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Masacru într-un celebru studio de animație

Masacru într-un celebru studio de animație

de Şerban Mihăilă    |    19 Iul 2019   •   10:36
Masacru într-un celebru studio de animație

Flăcările provocate de o mână criminală într-unul dintre celebrele studiouri de animație nipone, în orașul Kyoto, au ucis cel puțin 33 de persoane și au rănit alte câteva zeci. Incidentul „este mult prea șocant pentru a fi descris în cuvinte”, a declarat premierul japonez, Shino Abe, la scurt timp după izbucnirea incendiului.

 

Masacrul din Kyoto este cel mai sângeros atac comis în Japonia, de la atentatul comis în 2016, la un centru pentru handicapaţi mintal din Tokyo, când 19 persoane au fost înjunghiate mortal de un fost angajat al instituției. Potrivit autorităților, citate de AP, un bărbat de 41 de ani a dat buzna, ieri dimineață, în clădirea de trei etaje a studioului de animație „Kyoto Animation” („KyoAni”), urlând: „Veți muri!” El a pulverizat apoi rapid benzină, pe care a aprins-o. „Am auzit o explozie, după care mai mulți oameni au început să țipe, strigând după ajutor”, a declarat,pentru o televiziune locală, un martor ocular citat de AP. „Un fum negru se ridica de la etajele superioare ale clădirii și am văzut un om care se chinuia să iasă pe geam”, a adăugat aceeași sursă. Potrivit agenției Kyodo, alți martori au povestit cum „oameni înnegriți și plini de sânge ieșeau din clădire în picioarele goale”.  Criminalul a fost reținut de poliție și spitalizat, deoarece fusese rănit, la rândul său. Interogarea sa a fost astfel amânată. Supraviețuitorii au declarat însă că bărbatul nu era coleg cu ei. În momentul izbucnirii incendiului, în clădire se aflau aproximativ 70 de angajați ai „KyoAni”.

 

Studioul „Kyoto Animation” a fost fondat în 1981 și este cunoscut pentru producțiile sale celebre de animație „Lucky Star”, „K-On” și „Haruhi Suzumiya”.

 

 

×