x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Masacru pe un stadion de fotbal din Egipt: 73 de morţi, peste 1.000 de răniţi (VIDEO)

Masacru pe un stadion de fotbal din Egipt: 73 de morţi, peste 1.000 de răniţi (VIDEO)

de Antena 3    |    01 Feb 2012   •   20:20
Masacru pe un stadion de fotbal din Egipt: 73 de morţi, peste 1.000 de răniţi (VIDEO)

73 de persoane si-au pierdut viata si peste 1.000 au fost ranite in urma violentelor izbucnite in timpul unui meci de fotbal care a avut loc in orasul egiptean Port Said, informeaza televiziunea egipteana de stat, citata de Reuters.

Potritvit unui ofiter de scuritate si unui medic, citati de Associated Press, fanii echipei locale (Al-Masry, din Port Said) au invadat terenul, dupa o victoria istorica in fata echipei Al-Ahly (Cairo), cea mai importanta echipa din Egipt.

Potrivit BBC, din cauza nivelului scazut al securitatii din timpul meciului situatia a fost pierduta de sub control. Exista posibilitatea ca numarul mortilor sa creasca. Se pare ca mai multi suporteri aveau la ei cutite.

Autoritatile egiptene au ordonat deschiderea unei anchete care sa vizeze modalitatea prin care suporterii au reusit sa intre pe teren si violentele ce au urmat.

Politicieni si oficiali sportivi arunca vina pe lipsa de securitate de la meci, sustinand ca liderii natiunii au permis, sau chiar cauzat, tragedia, scrieReuters.

Conform martorilor, totul a inceput de la suporterii echipei din Cairo, care au afisat lozinci impotriva celor din Port Said si unul dintre fani a coborat in teren cu o ranga de fier in mana. Suporterii din Port Said au invadat terenul, au atacat jucatorii echipei al Al-Ahly, dupa care s-au indreptat catre suporteri.

Cei mai multi oameni au murit in busculada creata de suporeri, cazand de la terasele stadionului sau fiind striviti de multime.

×