x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Măşti de protecţie au fost puse pe gura statuilor pentru a denunţa poluarea aerului în Franţa

Măşti de protecţie au fost puse pe gura statuilor pentru a denunţa poluarea aerului în Franţa

01 Apr 2018   •   19:30
Măşti de protecţie au fost puse pe gura statuilor pentru a denunţa poluarea aerului în Franţa

Măşti de protecţie au fost puse gura mai multor statui din Franţa sâmbătă, pentru a denunţa lipsa de acţiune a autorităţilor publice împotriva poluării aerului, informează Liberation.  

 
Activiştii au condus această acţiune simbolică la Paris, în Place de la Concorde, una dintre cele mai mari pieţe din Paris, şi în multe alte oraşe.  
 
La Strasbourg, de exemplu, zece persoane au pus măşti pe Les Quatre Hommes, ansamblu de statui situate la capătul după bulevardului Vosges, ''o arteră simbolică a poluării aerului'', a explicat pentru AFP Marie Fabre, co-fondator al strategiei ''Zero dechet'' (zero deşeuri) din Strasbourg.  
 
Acţiunea a coincis cu ultima zi prevăzută de guvernul francez pentru transmiterea către Comisia Europeană a planului împotriva poluării atmosferice.  
 
Franţa este ameninţată să fie trimisă în faţa instanţei europene din cauza deficienţelor sale în materie de mediu, alături de alte opt state membre UE între care şi România. Cele nouă state (Cehia, Germania, Spania, Franţa, Italia, Ungaria, România, Slovacia şi Marea Britanie) se confruntă cu proceduri de infringement pentru depăşirea limitelor convenite cu privire la poluarea aerului.AGERPRES 

 

×
Subiecte în articol: masti statui franta poluare