x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cameron prezintă azi noi măsuri anti-imigraţie: Noi am beneficiat de pe urma noilor ţări din UE. Dar trebuie să ne asigurăm că imigranţii vin aici din motive corecte

Cameron prezintă azi noi măsuri anti-imigraţie: Noi am beneficiat de pe urma noilor ţări din UE. Dar trebuie să ne asigurăm că imigranţii vin aici din motive corecte

25 Mar 2013   •   15:45
Cameron prezintă azi noi măsuri anti-imigraţie: Noi am beneficiat de pe urma noilor ţări din UE. Dar trebuie să ne asigurăm că imigranţii vin aici din motive corecte

Premierul britanic, David Cameron, va prezenta azi noi măsuri anti-imigraţie ţintite asupra românilor şi bulgarilor, unele dintre ele incluzând tăierea beneficiilor celor care nu au găsit de lucru în şase luni de la sosire sau taxarea ţărilor de origine pentru serviciile medicale oferite de sistemul de sănătate britanic.

Cameron a anunţat principalele măsuri într-o scrisoare către cititorii publicaţiei The Sun, pe care o redăm mai jos:

"Imigraţia a adus beneficii enorme Marii Britanii: De la eroii polonezi care au luptat pentru noi în război, până la caraibienii care ne-au ajutat să reconstruim ţară după război. Aşa este insula noastră - deschisă, diversă şi primitoare. Sunt foarte mândru de ea.

Dar nu ne facem corect datoria faţă de ţară şi istoria ei, dacă nu iniţiem o dezbatere legată de acest subiect sensibil.

Cititorii publicaţiei The Sun ştiu că fenomenul imigraţiei a scăpat de sub control sub regimul laburist. Sincer, această ţară a devenit un punct de atracţie: 2,2 milioane de oameni au venit în plus faţă de cei ce au plecat de aici. Ce când conservatorii au preluat guvernarea, am muncit din greu să gestionăm această situaţie. Şi lucrurile încep să funcţioneze: imigraţia a scăzut cu o treime, de la ultimele alegeri.

Dar nu este vorba doar de numere şi grafice. Trebuie, de asemenea, să ne asigurăm că cine vine aici îşi plăteşte consumaţia şi mai dă şi ceva înapoi.

Sub sistemul de imigrare conceput de laburişti, de exemplu, este legal ca cei a căror viză a expirat să ceară anumite beneficii. Acest lucru nu este drept faţă de cei care deja locuiesc aici.

S-au spus multe lucruri despre bulgarii şi românii care vor veni de la anul. Noi am beneficiat de pe urma noilor ţări care au intrat în UE: ele cumpără multe lucruri de la noi şi în felul acesta s-au creat multe slujbe.

Dar Guvernul trebuie să se asigure că oamenii vin aici pentru motive corecte. De aceea, azi voi anunţa câteva măsuri noi privind imigraţia.

În prezent nu exită o limită de timp în care cetăţenii din Zona Economică Europeană pot ceară beneficii de la stat în timp ce îşi caută o slujbă. De acum înainte, dacă nu şi-au găsit o slujbă după şase luni, beneficiile le vor fi tăiate, dacă nu vor putea dovedi că se califică pentru a obţine o slujbă.

Vom lămuri şi problema locuinţelor sociale. În prezent, unii dintre noii imigranţi au pretenţia ca contribuabilii să plătească pentru ca ei să aibă unde să stea.

Vom introduce reguli noi. Oamenii nu vor mai întruni condiţiile de alocare a unei locuinţe sociale decât dacă au trăit aici cel puţin doi ani şi pot demonstra că au dat ceva înapoi.

În prezent, cetăţenii din UE pot fi trataţi gratuit în sistemul de sănătate de stat. Potrivit noilor planuri, dacă folosesc spitalele noastre, dar nu plătesc şi taxe, vom cere nota de plată de la sistemele de sănătate din ţările lor.

De când am devenit premier, am spus că Guvernul va susţine pe oricine vrea să facă ceva în viaţă. Şi acest lucru este valabil fie că familia ta trăieşte aici de secole, fie că a venit aici săptămâna trecută". 

×