x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Măsuri MAE de sprijin pentru cetăţenii români aflaţi în Libia

Măsuri MAE de sprijin pentru cetăţenii români aflaţi în Libia

de Anca Aldea    |    22 Feb 2011   •   22:12

Ministerul român al Afacerilor Externe pune la dispoziţie o linie telefonică non-stop la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie de insecuritate din Libia pot suna: 0040-21.319.21.37. Cetăţenii români aflaţi îndeosebi în nord-estul Libiei să contacteze Ambasada României la Tripoli, pentru înscrierea în baza de date existentă la misiunea diplomatică, la numerele de telefon: 00218.21.361.52.95 şi 00218.21.361.29.12.


MAE precizează, într-un comunicat, că, pentru asigurarea funcţionării la parametri normali a Secţiei consulare a Ambasadei României la Tripoli, va trimite, în Capitala Libiei, în regim de urgenţă, doi funcţionari consulari. Într-o întrevedere avută astăzi, la sediul Departamentului Consular din cadrul MAE, cu însărcinatul cu afaceri al Libiei la Bucureşti, diplomaţii români i-au solicitat acestuia ca autorităţile libiene "să protejeze integritatea fizică şi bunurile cetăţenilor români şi să le faciliteze plecarea din ţară fără a le mai pune obstacole artificiale, cum ar fi vizele de ieşire de pe teritoriul naţional”.
Pe de altă parte, MAE "recomandă cu insistenţă cetăţenilor români să evite călătoriile în Libia în această perioadă. Cetăţenilor români care se află încă în această ţară le recomandăm să folosească posibilităţile încă existente de a părăsi teritoriul libian. Aeroportul Internaţional din Tripoli este în continuare deschis zborurilor de linie, între orele 06.00 – 18.00, fiind închis noaptea”.

×
Subiecte în articol: libia mae