x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Materialele religioase distribuite în mediul online, interzise în China

Materialele religioase distribuite în mediul online, interzise în China

11 Sep 2018   •   11:52
Materialele religioase distribuite în mediul online, interzise în China

China a lansat un nou ghid pentru eliminarea materialelor “haotice” şi ilegale care promovează religia în mediul online, notează The Guardian.

Toate organizaţiile care practică o anumită religie vor fi obligate să aplice pentru o licenţă la departamentele provinciale pentru religie. În timp ce licenţa le va permite să “predice şi să ofere pregătire religioasă”, aceştia nu vor avea voie să transmită astfel de materiale în mediul online. De asemenea, oferirea de informaţii religioase altundeva decât pe propriile platforme de Internet este interzisă, o încercare a statului de a limita materialele religioase răspândite pe site-urile de socializare.

Teoretic, cetăţenii chinezi au libertatea de a practica orice religie, atâta timp cât este recunoscută în mod oficial de Guvern. Astfel, există cinci religii pe care chinezii le pot urma: budism, taoism, islamism, catolicism, protestantism. Practicarea oricărei alte religii atrage după sine sancţiuni grave.

Forţetele de securitate verifică în mod frecvent telefoanele mobile ale cetăţenilor, în regiuni cu populaţie majoritar musulmană, şi îi pedepsesc pe cei care au materiale religioase care nu sunt aprobate de stat. 

×
Subiecte în articol: China materiale religioase religie internet