x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Matteo Salvini, afirmații rasiste și denigratoare la adresa imigranților

Matteo Salvini, afirmații rasiste și denigratoare la adresa imigranților

14 Sep 2018   •   17:16
Matteo Salvini, afirmații rasiste și denigratoare la adresa imigranților

Ministrul de interne italian Matteo Salvini, liderul extremei drepte şi omul forte al actualului guvern de la Roma, i-a asemuit pe imigranţii africani cu sclavii, în cadrul unei reuniuni joi la Viena, atrăgând o reacţie furioasă a ministrului de externe luxemburghez Jean Asselborn, relatează vineri Reuters. 

Salvini a făcut aceste declaraţii la o reuniune cu uşile închise în cadrul conferinţei miniştrilor europeni de interne privind securitatea şi migraţia găzduită de Austria, care deţine în prezent preşedinţia Consiliului UE. La conferinţă, care urmează să se încheie vineri, participă şi miniştri de interne africani, precum şi alţi oficiali UE. 

"Am auzit pe cineva spunând că avem nevoie de imigraţie pentru că populaţia îmbătrâneşte. Eu văd lucrurile cu totul altfel", a afirmat Salvini, ale cărui declaraţii au fost postate pe profilul său de Facebook. 

"Sunt plătit de cetăţeni pentru a-i ajuta pe tinerii noştri să înceapă să aibă din nou copii, aşa cum au făcut în urmă cu câţiva ani, şi nu să-i dezrădăcinez pe cei mai buni tineri africani pentru a-i înlocui pe europenii care nu mai fac copii. Poate în Luxemburg este nevoie de asta, însă în Italia este nevoie să-i ajutăm pe copiii noştri să aibă copii, nu să avem noi sclavi care să-i înlocuiască pe copiii pe care nu-i avem", a mai spus Matteo Salvini. 

Jean Asselborn, ministrul luxemburghez al afacerilor externe şi imigraţiei, care se afla la câteva locuiri distanţă de Salvini şi care a devenit tot mai furios pe măsură ce Salvini vorbea, l-a întrerupt în cele din urmă pe ministrul italian, adresându-i-se în franceză "Allez, allez, allez" (haide, haide), sugerându-i acestuia că a mers prea departe. 

"În Luxemburg am avut zeci de imigranţi italieni. Au venit ca migranţi, care au lucrat în Luxemburg, astfel încât să puteţi avea bani în Italia să plătiţi pentru copiii dumneavoastră", a spus el în franceză, încheind cu exclamaţia "Merde alors!" (La naiba!). 

Asselborn s-a referit la anii care au urmat celui de-al Doilea Război Mondial, când mai multe ţări europene au luat muncitori migranţi pentru a satisface cererea de forţă de muncă în timpul boom-ului economic.AGERPRES

×