x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Matteo Salvini îşi exprimă speranţa că francezii vor scăpa de "un preşedinte foarte slab"

Matteo Salvini îşi exprimă speranţa că francezii vor scăpa de "un preşedinte foarte slab"

22 Ian 2019   •   16:07
Matteo Salvini îşi exprimă speranţa că francezii vor scăpa de "un preşedinte foarte slab"

Ministrul italian de interne Matteo Salvini a declarat marţi că speră că poporul francez va scăpa în curând de "un preşedinte foarte slab", la două zile după un nou schimb de replici între Franţa şi Italia, relatează AFP.

"Sper că francezii vor putea să se elibereze un preşedinte foarte slab şi ocazia va fi cea de la 26 mai (alegerile europene), când în cele din urmă poporul francez îşi va putea prelua în propriile mâini viitorul şi destinul, orgoliul său prost reprezentat de un personaj precum (Emmanuel) Macron", a postat pe Facebook Matteo Salvini, care este şi vicepreşedinte al Consiliului de miniştri şi şef al partidului Liga, de extremă dreapta.

"Sunt apropiat, cu toată inima şi toată munca mea, de poporul francez, de milioanele de bărbaţi şi femei care trăiesc în Franţa cu un guvern foarte slab şi cu un preşedinte al Republicii foarte slab", a adăugat Salvini, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook.

Acest nou atac împotriva preşedintelui francez, care a semnat marţi dimineaţă un nou tratat franco-german, intervine după un altul, din partea Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem), cealaltă componentă a majorităţii guvernamentale, şi a liderului său Luigi Di Maio, împotriva Franţei "colonialiste".

Ambasadoarea Italiei în Franţa a fost convocată luni la Ministerul Afacerilor Externe după afirmaţiile lui Di Maio, care este şi el vicepreşedinte al Consiliului de miniştri. El a acuzat Franţa că "sărăceşte Africa" şi că agravează criza migraţiei.

Luigi Di Maio şi-a exprimat duminică dorinţa ca Uniunea Europeană să adopte "sancţiuni" împotriva ţărilor care, începând cu Franţa, sunt potrivit lui la originea dramei migranţilor în Mediterana, "făcându-i să plece" din Africa.

"Dacă există astăzi oameni care pleacă este pentru că anumite ţări europene, cu Franţa în frunte, nu au încetat niciodată să colonizeze zeci de ţări africane", a mai spus Di Maio, care este şi deţinătorul portofoliului muncii şi dezvoltării economice.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Matteo Salvini