x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Matteo Salvini: Italia nu are nevoie de "actele de caritate" ale Comisiei Europene în privinţa migranţilor

Matteo Salvini: Italia nu are nevoie de "actele de caritate" ale Comisiei Europene în privinţa migranţilor

24 Iul 2018   •   16:23
Matteo Salvini: Italia nu are nevoie de "actele de caritate" ale Comisiei Europene în privinţa migranţilor

Ministrul italian de interne Matteo Salvini, care este în acelaşi timp şi vicepremier, a respins propunerea de marţi a Comisiei Europene ca ţările membre ale UE să primească 6.000 de euro pentru fiecare solicitant de azil pe care îl iau în grijă, relatează dpa. 

"Nu cerem aici acte de caritate, printre altele şi pentru că, odată cu trecerea timpului, fiecare solicitant de azil îl costă pe contribuabilul italian 40.000-50.000 de euro. Aşadar, Bruxellesul poate să îşi ţină actele de caritate. Vrem să oprim afluxul (...), nu vrem bani", a spus Salvini, într-o discuţie cu presa cu ocazia unei vizite la sediul Departamentului Naţional de Pompieri de la Roma. 

"Nu ştiu dacă vor să le dea bani celorlalţi, pot să o facă dacă vor. Italia nu are nevoie de acte de caritate", a adăugat el. 

Comisia Europeană s-a oferit marţi să ajute statele membre să fie de acord cu preluarea migranţilor salvaţi pe mare, prin furnizarea de echipe de experţi şi fonduri de la bugetul Uniunii Europene, după ce noul guvern populist din Italia a adoptat o poziţia dură pe acest subiect.

AGERPRES

×